In Mould Labeling

De naam “In Mould Labeling” komt direct voort uit de techniek. Het voorgeprinte etiket van polypropyleen (PP) wordt in de matrijs geplaatst. Hierdoor krijgt het etiket de vorm van het eindproduct, bijvoorbeeld de vorm van een emmer.

Nadat het etiket in de matrijs geplaatst is, wordt gesmolten PolyPropyleen in de matrijs gespoten. Als het PP is uitgehard, zit dit gebonden aan het etiket. Dit resulteert zich tot één verpakking.

“In Mould Labeling” kan in verschillende productieprocessen worden toegepast. Bij Injection Moulding, Blow Moulding en Thermoforming.

Deze manier van etiketteren brengt ook een aantal voordelen met zich mee:


Maximale print kwaliteit.
De offset druktechniek resulteert in een hoge resolutie voor de afbeeldingen. Daarnaast kunnen alle zijden van de verpakking bedrukt worden.

Sterk
De In Mould Labels kunnen grote temperatuur wijzigingen aan. Dit is een uitstekende verpakking voor vries- en koel bewaarde producten. De In Mould Labels zijn ook krasvrij, kunnen niet scheuren en er zitten geen kronkels in het etiket.

Korte productietijd & lage productie kosten
In het “In Mould Labeling” proces wordt de verpakking en het etiketteren in één stap gedaan. Daarnaast is opslag van blanke verpakkingen en opslag van etiketten niet meer nodig. Ook is de etiketteermachine overbodig.

Milieuvriendelijk
Doordat het etiket en de verpakking van hetzelfde materiaal gemaakt zijn, kan de gehele verpakking in één keer gerecycled worden.Kunnen wij u helpen?

Ik wil graag contact opnemen over:

sluiten